Home
Over St. Paulus
Agenda
Nieuws
Media
Gastenboek
Leden
Links
volg ons op:
sponsoren
De dirigent
Bezoekers: 1921

Dominique RohenkohlMijn naam is Dominique Rohenkohl, ik ben getrouwd met Janneke Giesbers en woonachtig in Pey-Echt.

 

Op zes jarige leeftijd ben ik begonnen als slagwerker bij fluit en tamboerkorps Excelsior in Montfort. Hier kreeg ik les op snaredrum van Dhr. Jo Zinzen en heb ik mijn D-diploma behaald bij muziekschool Kreato. Hierna heb ik enkele jaren les gehad op melodisch slagwerk en pauken.

 

Alleen het meespelen in een korps volstond voor mij niet. Daarom heb ik op 17 jarige leeftijd besloten om als instructeur aan de slag te gaan bij enkele drumbands. Na dit enige tijd te hebben gedaan kreeg ik de mogelijkheid om instructeur te worden van een fluit en tamboerkorps. Dit was de nieuwe uitdaging die ik nodig had. Door veel studeren en mezelf continu proberen te verbeteren ben ik op dit moment gediplomeerd dirigent van Fluit en Tamboerkorps St. Willibrordus Obbicht, Spielmannszug Edelweiss Havert en Fluit en Tamboerkorps St. Paulus Schaesberg.

 

Begin 2018 heb ik besloten wederom een nieuwe uitdaging aan te gaan en de opleiding tot HaFaBra-dirigent te gaan volgen bij Dhr. Chris Derikx. Dit heeft ertoe geleid dat ik me nu ook dirigent van jeugdfanfare Sint Aldegondis Maasbree mag noemen.

 

Het bespelen van het "orkest" zoals een instrumentalist zijn instrument bespeelt is mijn grote uitdaging en dit doe ik met volle overtuiging. Dit is net als bij ieder instrument een continue doorgaande weg van leren en reflecteren. Hopelijk mag ik dit nog lang met veel plezier blijven doen.